sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Swing Card ja Halinalleja!!

Tälläisen kortin tein taas 80-vuotiaalle. Ohje esimerkiksi tässä. Se on Swing card tai flip card. Kun kortin avaa kuva kääntyy ympäri. Se saadaan aikaan taittamalla kotiipohjaa kaksin kerroin. Alakuvassa kortti ns. alkuasetelmassa. Sovitin mittasuhteet sopimaan Pion Desingin kuvaan ja C3 kirjekuoreen. Ruskeat napit on tehty aaltopahvista Nellie's nappistanssilla (pienin stanssi sarjassa) Kukat on flower punch lävistimellä ja kohokuvioijalla. Kun klikkaa kuvan isoksi näkyy paremmin.

Ja tässä kuva kääntyneenä.

Sitten tein nostalgisen Halinalle kortin. Oli pakko saada Halinalleja! Kuva on lasten värityskuva jonka upouudella tulostimella tulostin tussipaperille. Värityskuva  on tältä sivustolta. Pikkasen pienentäessä kuvaa siitä tuli ryyninen, mutta ei se haittaa kun se on Halinalle!! Kuva ja ilmapallot on kiinnitetty 3d teipillä.

Ilmapalloissa on naruna ompelulankaa ja pikkuisen rusetin tein haarukan avulla. Heinikan ohje tässä. Tein pikkurusetin haarukan keskimmäisillä piikeillä.
T: Vanhee

sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Gatefoldia ja Kukkasia

 
Vähän on ollut joulukorttikrapulaa, mutta nyt on saatu potkaistua kone käyntiin tälle vuodelle!
Miehen Mamma tulee sopivaan 80v ikään ja hänelle tälläisen kortin tein. Aika pienellä paljastumisen riskillä uskalsi sen laittaa tänne jo etukäteen =) Kortti on siis gatefold, eli aukeaa keskeltä. 80 lätkä on vain toiselta puolelta kiinni. Korttipohja on tehty 30cm x 15cm palasta, nuuttaus 7,5cm kohdalle molemmista päistä. Minulla on Hougie-lauta joka on kyllä ihan ykkönen. Ruusutki on itteteheryt, paksummasta skräppipaperista stanssasin Sizzixin Flowers 3d stanssilla ja reunat käsittelin Reprintin ressaajalla. Lopuksi lisäsin vähän ruskeaa Distress inkkiä reunoihin. Aikamoista räpläämistä, mutta olen lopputulokseen tyytyväinen. Kuvassa ei oikein niin hyvin näy. Ja sisus on vielä vaihees...

Kukkien välissä on Pearl Maker ainetta (helmiäinen) , jota voi todella suositella, tuubista tulee aina kaunis helmi ja epähuomiossa yhtä helmeä pökkäsin, mutta silti se kuivui puolipalloksi. Mahtavaa ainetta siis, ainakin kun vertaa Liquid pearls aineeseen, josta en ole onnistunu saamaan yhtäkää hyvää "helmeä". Lienee varmaan käyttäjäperäistä ongelmaa, mutta Pearl Maker on siis toiminut mulla paremmin, se on sellaista paksumpaa eikä ruiki sieltä pullosta niinkuin tuo Liquid, jolla saa pilattua viime metreillä kortin kun kortin, kun se räiskähtää pullosta minne sattuu. Pearl makereita myy ainakin Paperinauha.


Tässä 60v kortissa on aika samat värkit, 3d kukkastanssista isompi kukka ja vähän enemmän Pearl Makeria. Kukkaa koristelin Stikcles kimalleliimoilla, jotka on kans mahtavia. Tulipas tästä postauksesta oikein apuaineiden suitsutusta. Kun nyt kerran aloitti jatketaan vielä yhden aineen kehulla, Glossy accents- Koholakka on tällä hetkellä askartelu nurkan käytetyin aine. Liimaan sillä kukat ja muut koristeet (esim. tässä kortissa nauhan, kun ohut kakspuolinen teippi oli tehnyt välipään) ja lisäksi sillä saa korostettua osia esim. leimakuvassa tosi kivasti. Tässä kortissa kaulakoru on laitettu glossylla ja ylemmässä numerot 8 ja 0.
Askarteluintoa ja mukavaa alkanutta vuotta!
t: Vanhee